Cursus portalen

Online cursussen volgen via diverse cursus portalen

Tegenwoordig kun je niet alleen opleidingen volgen via een school of universiteit, maar ook via het internet. Dit zijn meestal geen opleidingen die jaren duren, maar bijvoorbeeld enkele weken of maanden. Online cursussen en opleidingen worden steeds meer gevolgd en het aanbod wordt dan ook alleen maar breder. De manieren om online les te geven gaan vooruit en er worden steeds meer verschillende cursussen aangeboden.

Wat houdt een online cursus in?

Een online cursus kan je zien als een mini-opleiding. Je gaat meestal in je eentje aan de slag met het verwerken van stof en het maken van toetsingen. Het tempo en de werkwijze bepaal je ook helemaal zelf. Zo volgen sommige mensen een online cursus Marketing of Programmeren, zodat ze sneller aan een baan kunnen komen of zelf als freelancer meer kennis krijgen van het vak. In de meeste gevallen krijg je ook een erkend diploma of certificaat, waarmee je kan bewijzen dat je daadwerkelijk de cursus of opleiding hebt gevolgd.

Welke online cursussen zijn er?

Er zijn vele soorten cursussen op het internet te vinden. Wil je doorbreken in het zakenwereldje? Dan kan een cursus Marketing en Communicatie of Economie je vast overweg helpen. Wil je meer kennis opdoen om een stichting te starten die zich voor het milieu inzet? Dan zou je voor een cursus Natuur en Milieu kunnen gaan. Online zijn er vele websites en bedrijven die diverse cursussen en opleidingen aanbieden, dus er zit vast wel iets voor jou tussen. Handig is het thuisstudie overzicht dat je kunt vinden met dit vergelijk van Alle opleidingen en cursussen voor thuisstudies. Hier vind je een redelijk compleet totaal vergelijk van thuisstudies, waarbij ook alle aanbieders van een bepaalde opleiding of cursus direct erbij vermeld staat. Of lees dan dit artikel "welke studie past bij mij" en maak een veel betere keuze.

Wat zijn de voordelen van een online cursus?

Het volgen van een online cursus of opleiding kent meerdere voordelen. Allereerst kun je een online cursus overal volgen waar je maar wilt, als je maar een internetverbinding hebt. Ook bepaal je zelf wanneer je wilt leren en welk leertempo je aanhoudt. Wat vooral fijn is aan een online cursus is dat de kosten meestal lager liggen dan bij een klassikale opleiding. Er hoeft namelijk geen docent of locatie gefinancierd te worden.