Gezondheid portalen

Het lijkt net alsof we steeds meer beseffen hoe belangrijk onze gezondheid is. We bezoeken de sportschool niet meer enkel en alleen voor het werken aan een killerbody, maar de doen het vooral voor de gezondheidsvoordelen. Dat beweging een positieve invloed heeft op je gezondheid is geen verrassing, maar er zijn meerdere factoren van belang. Voeding is ook enorm belangrijk voor een gezonde levensstijl. En wat dacht je van mindset en rust? Online is zoveel informatie te vinden over gezondheid dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een duwtje in de juiste richting te geven, hebben we een gezondheid portaal onder de loep genomen.

Personal Body Plan

Personal Body Plan focust op alle elementen met betrekking tot gezondheid. Voeding, training, mindset en rust spelen alle vier een belangrijke factor en dat weten zij als geen ander. Members kunnen gebruik maken van een handige app waar ze gepersonaliseerde trainingsschema’s en het voedingsbudget kunnen vinden. Ze worden wekelijks of dagelijks begeleid door een personal coach. Mocht je nu geen member zijn, maar wel graag meer willen weten over gezondheid, neem dan eens een kijkje op de website personalbodyplan.nl. Onder het kopje ‘blog’ vind je allerlei informatie over een gezonde levensstijl. Zo kan je bijvoorbeeld ervaringen van anderen lezen, maar ook interessant blogs lezen over gedrag, herstel, voeding en training. Tevens vind je er ook verschillende gezonde recepten, sommigen zijn zelf voorzien van een receptvideo. 

Overige portalen

Personal Body Plan is maar één van de velen gezondheid portalen. Er zijn ook meer specifieke portalen te vinden zoals darmgezondheid en jeugdgezondheidzorg. Bij veel portalen kan je alleen terecht met bepaalde inloggegevens zoals je DigiD. Dit zijn tevens gezondheidsportalen met persoonlijke informatie. Als je liever algemene informatie over gezondheid wilt kan je het beste portalen zoals gezondheid.nl, gezondheidsnet.nl, gezondnu.nl of thuisarts.nl inschakelen. Op soortgelijke sites vind je enorm veel informatie over verschillende aspecten van gezondheid. Meestal wordt deze informatie als een blog op de portalen geplaatst. Meer tips: