Encyclopedie

De Nederlandse taal kent heel veel verschillende woorden. Een deel van deze woorden hebben ook nog eens meerdere betekenissen. Voor veel mensen is het lastig om al deze woorden met al hun verscheidene betekenissen te kennen en te onthouden. Zo zijn er ook een heleboel woorden die nog amper gebruikt worden en waarvan de kans dus redelijk groot is dat je nog nooit van dat desbetreffende woord hebt gehoord. Om jullie hierbij te helpen zijn er speciale functies ontwikkeld die dit probleem kunnen oplossen.

Geen woordenboek meer nodig

Heel wat jaren geleden hadden de mensen ook al moeite om alle woorden te kennen. Daarom werd er in die tijd besloten om een woordenboek te maken met alle moeilijke onbekende woorden hierin. Na een aantal jaar is besloten om dit woordenboek uit te breiden en om bijna alle mogelijke woorden hierin te zetten. Voor veel mensen was dit een veelgebruikt boek en iedereen was dus ook wel in het bezit van het woordenboek. Aangezien er aan de Nederlandse taal elk jaar wel een aantal woorden worden toegevoegd, gebeurt dit ook bij het woordenboek zelf. Dit betekent dus dat er ieder jaar een nieuw woordenboek wordt uitgebracht, waarin deze nieuwe woorden ook vermeld staan. Het woordenboek wordt in deze tijd echter minder vaak gebruikt dan vroeger het geval was. Dit komt door het internet. Er zijn namelijk speciale functies uitgevonden die het mogelijk maken om de betekenis van woorden snel en makkelijk te vinden. De informatie die op het internet staat is namelijk ook een stuk uitgebreider en meer up-to-date dan wat er in een woordenboek kan staan.

Veel verschillende soorten definitiezoekers.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer functies uitgevonden die kunnen helpen bij het zoeken van een bepaalde definitie van een woord. De meest bekende is het verklarende woordenboek, waarbij de betekenis van het woord kort en bondig wordt gegeven. Er zijn echter ook speciale definities te verkrijgen van woorden in een speciaal vakgebied, of woorden uit een bepaald dialect. Ook zijn er functies waarbij je bepaalde synoniemen of vertalingen van woorden kunt vinden. Via het internet kom je dus veel over een bepaald woord te weten en ken je de betekenis van het woord in kwestie.

Zoeken...