Rekenmachine

In de huidige samenleving is het steeds belangrijker geworden om enig verstand te hebben van wiskundige theorieën. Dit kunnen eenvoudige berekeningen zijn, zoals 2 getallen bij elkaar optellen of aftrekken. Of iets moeilijkere berekeningen zodra je deze getallen met elkaar moet vermenigvuldigen of delen. Er zijn echter nog vele moeilijkere methodes bij het wiskunde, zoals machten en wortels en dergelijke. Bij deze laatste categorie is het bijna onmogelijk om dit uit het hoofd te kunnen doen, zonder de hulp van een rekenmachine.

De werking van een rekenmachine

Met behulp van een rekenmachine kun je moeilijke berekeningen makkelijk en snel uitvoeren. De getallen uit de som kun je gewoon invoeren, waarbij je het bevel van de soort berekening invoert. Bij optellen is dit bijvoorbeeld het + -teken en bij vermenigvuldigen is dit het * of x -teken. Dit is afhankelijk van het soort rekenmachine. Hierna voert de rekenmachine de berekening uit. Dit duurt meestal minder dan 1seconden lang. Dankzij een rekenmachine is het nu dus mogelijk om moeilijke berekening binnen een kort tijdsbestek op te lossen. Rekenmachines bevinden zich overal, denk bijvoorbeeld aan een kassa.

De soorten berekeningen

De rekenmachine die zich in Google bevind kan veel verschillende berekeningen maken. Denk hierbij aan de makkelijke berekeningen zoals optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Ook kun je percentages en logaritmes berekenen. Daarnaast is het ook een valuta-omzetter, waardoor je dus meteen kunt berekenen hoeveel 1 dollar in euro's waard is. Zo staan de waardes van alle geldeenheden hierin, waardoor je dus precies weet hoeveel jouw geld waard is in andere landen.

Rekenen...