Beginners

De afgelopen periode is het internet een steeds grotere invloed gaan spelen op de samenleving. Dit komt doordat het via het internet een stuk eenvoudiger is om contact met elkaar te behouden, producten en diensten te bestellen, spellen te spelen en informatie op te zoeken. Voor deze laatste functie zijn er door ontwikkelaars speciale websites ontwikkeld, waarbij je snel en eenvoudig allerlei informatie kunt opzoeken over alle mogelijke onderwerpen. Dit worden ook wel zoekmachines genoemd.

De werking van een zoekmachine

Alle zoekmachines hebben ongeveer dezelfde werking. Zodra je bepaalde informatie over een onderwerp wilt hebben, dan kun je dit op een simpele wijze verkrijgen door middel van een zoekmachine. Bij een zoekmachine hoef je namelijk alleen maar het onderwerp in te vullen waar je informatie over wilt verkrijgen. Het is echter wel belangrijk dat dit onderwerp duidelijk geformuleerd wordt, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Definieer het onderwerp dus zo ver mogelijk, als je opzoek bent naar een rode leren armband van een bepaald merk, dan is het belangrijk dat je dit allemaal invult. Zodra je op de zoekknop drukt, gaat de zoekmachine allerlei websites zoeken die mogelijk de benodigde informatie kunnen geven. Je krijgt op dat moment allerlei links te zien van websites.

De meest bekende zoekmachines

Door de jaren heen zijn er veel verschillende soorten zoekmachines ontwikkeld of sites die hierop lijken. Uiteindelijk zijn er op dit moment 3 grote en bekende zoekmachines. Dit zijn Bing, Yahoo en Google. Deze worden in vele landen het meest gebruikt. Hier in de Benelux wordt er vooral gebruik gemaakt van Google.