Intermediates

Bij het zoeken naar informatie via een zoekmachine, is er geen tussenkomst van mensen nodig. De desbetreffende zoekmachine kan zelf de webpagina's op belangrijkheid sorteren door middel van algoritme. Bij algoritme wordt er met behulp van een gegeven begintoestand via een eindige reeks instructies naar het beoogde doel gewerkt. Dit vertelt in één korte zin dus wel de werking van een zoekmachine. Je voert namelijk een bepaald gegeven, ofwel het onderwerp in kwestie, in en daarna gaat de zoekmachine opzoek naar websites waar deze dergelijke informatie op te vinden is.

Het adverteren bij zoekmachines

Het is mogelijk om een webpagina heel hoog te laten scoren in de zoekresultaten van een zoekmachine, als de juiste woordencombinatie bij het onderwerp wordt gebruikt. Dit is erg belangrijk aangezien de meeste mensen vooral naar de eerste pagina's van de zoekresultaten kijkt, om hier de desbetreffende informatie of artikelen op te zoeken. Dit wordt ook wel zoekmachinemarketing genoemd. Er is ook nog een andere manier om hoog te eindigen bij zoekmachines. Dit is als je gaat adverteren. Zodra je hiervoor kiest dan belandt jouw webpagina op een aparte plaats, waar de gesponsorde koppelingen worden getoond. Dit is meestal aan de rechterkant van de pagina, of soms ook bovenaan.

Als je bij deze gesponsorde koppelingen terecht wilt komen, dan moet je meedoen aan het 'pay per click' systeem. Dit wil zeggen dat je de zoekmachine moet betalen, zodra er een gebruiker is die op de koppeling heeft gedrukt. Op deze manier weet je zeker dat je alleen betaalt als er daadwerkelijk een bezoeker via de zoekmachine naar jouw site wordt gebracht.